Piept de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de porc a la provencale din: piept de porc, bacon, morcov, ulei de masline, morcov, usturoi, ciuperci, vin alb, supa de pui, patrunjel verde, sare si piper.
- piept porc feliat 1000 g
- bacon 200 g
- ulei de masline 100 ml
- morcov 300 g
- usturoi 6 g
- ciuperci 200 g
- vin alb 600 ml
- supa de pui 600 ml
- patrunjel verde 10 g
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Pieptul de porc se marineaza cu ulei de masline, usturoiul si baconul tocate marunt, vin alb, sare si piper pentru aproximativ 12 ore. Separat se
realizeaza garnitura din ciupercile curatate si taiate sferturi, morcovii curatati si taiati cuburi, care se soteaza în ulei de masline timp de 5 minute, dupa care se adauga pieptul de porc, marinata si supa de pui.
Se continua fierberea pentru aproximativ 45 minute la foc mediu. Pieptul de porc se serveste cald împreuna cu soté-ul de legume rezultat.
Piept de porc
Pofta buna!