Piept de pui cu ananas
PrinteazaPiept de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon.
Ingrediente:
- 300 g piept de pui
- 1 cutie compot de ananas
- 1 ceapa
- 4 linguri de ulei
- 2 catei mari de usturoi
- o lingura de ghimbir pisat
- 2 linguri sos de soia
- 1 morcov mic
- 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui cubuleţe şi se amestecă cu o lingură de amidon şi una de sos de soia.
Se prăjeşte carnea în două linguri de ulei, apoi se scoate. în restul de ulei încins, se prăjesc ceapa, usturoiul, ghimbirul şi morcovul, tăiate felii subţiri, până se înmoaie puţin, timp de 3-5 minute (nu trebuie să se facă maro!).
Se adaugă ananasul cu tot cu zeamă şi restul de sos de soia (o lingură).
Când a secat aproape toată zeama de la ananas, se adaugă carnea de pui să se încălzească. Se serveşte cald.
Pofta buna!