Piept de pui cu ardei gras si galuste

Printeaza

Piept de pui cu ardei gras si galuste din: piept de pui, ceapa, ardei gras, usturoi, bulion, condimente, ou, sare, faina, foaie de dafin, piper, cimbru, marar, patrunjel.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_ardei_gras_si_galuste

  • 200 g piept de pui
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei galben)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 cub condimente

pentru galuste:

  • 1 ou
  • sare
  • 2 linguri faina
  • foid e dafin
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Speli puiul şi îl tai cubuleţe. Tai ceapa solzişori, ardeiul julien, la fel şi usturoiul şi le căleşti împreună cu carnea de pui.

După ce s-au călit puţin, adaugi apa, împreună cu condimentele şi laşi să fiarbă.

Când carnea este fiartă, pui bulionul, sare, foile de dafin, cimbrul şi laşi să mai fiarbă.

Intre timp, prepari găluştele astfel: baţi bine oul şi adaugi făina în ploaie.

Nu trebuie să fie un aluat foarte gros, pentru că găluştele vor ieşi tari. Le pui alături de legume şi carne şi acoperi vasul.

Laşi să mai fiarbă până când găluştele sunt mari şi pufoase şi nu uita să mai mişti cratiţa între timp, să nu se lipească.

Când e gata şi găluştele sunt fierte, dai cratiţa deoparte. Când s-a răcit, presari frunze de pătrunjel şi de mărar tocate mărunt.

Piept de pui cu ardei gras si galuste

Piept_de_pui_cu_ardei_gras_si_galuste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.