Piept de pui in crusta de pesmet cu branza din: piept de pui, pesmet, parmezan, patrunjel, sare, piper, usturoi, lamaie, paprika, unt. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului. Carnea de pui are un conținut […]
Piept de pui cu busuioc şi sos de portocale
PrinteazaPiept de pui cu busuioc şi sos de portocale din: piept de pui, portocala, frunze de busuioc, unt, parmezan, sare, zahar brun, suc de portocala, pulpa de portocala.
- 220 g piept de pui
- o portocala medie
- frunze de busuioc
- 20 g unt
- 20 g parmezan ras
- sare
pentru sos:
- 10 g zahar brun
- suc de la 1/2 portocala
- 20 g pulpa de portocala taiata cubulete
Mod de preparare:
Aplatizezi pieptul de pui şi îl condimentezi cu sare şi busuioc, apoi îl laşi 10-15 minute la rece.
Ungi pieptul de pui cu unt pe o parte, presari parmezanul ras şi rulezi. Prăjeşti la grătar câteva minute.
Intr-o tigaie, prepari un sos din zahărul brun, suc şi pulpă de portocală.
Serveşti pieptul de pui pe o felie de portocală, prăjită la grătar, ornat cu frunze de busuioc.
Piept de pui cu busuioc şi sos de portocale
Pofta buna!
poate iti place si:
Sandwich cu piept de pui si sos de iaurt
Sandwich cu piept de pui si sos de iaurt din: piept de pui, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, piper, iaurt grecesc, marar, paine integrala, frunze de salata verde, rosii, castraveti. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În […]
Pofta buna!