Piept de pui cu cartofi, cascaval si marar
PrinteazaPiept de pui cu cartofi, cascaval si marar din: cartofi noi, piept de pui, marar, usturoi, caşcaval afumat, vin alb, sare, ulei, rozmarin.
- 1,5 kg cartofi noi
- 1 piept de pui
- 1 legătură mărar
- 4-5 căţei de usturoi
- 250 g caşcaval afumat
- 1 pahar vin alb
- sare
- 5 linguri ulei
- 1 linguriţă rozmarin
Mod de preparare:
Pieptul îl speli şi îl tai bucăţele. Cartofii îi tai în patru, îi aşezi într-un vas termorezistent şi presari peste ei sare, piper, rozmarin, usturoi şi torni ulei.
Adaugi deasupra bucăţelele de piept de pui şi torni vinul, apoi acoperi vasul cu o folie de aluminiu.
Introduci vasul în cuptor pentru 50 de minute, îndepărtezi folia şi razi deasupra caşcaval. Mai introduci vasul în cuptor 15 minute, pentru gratinare.
Serveşti cu mărar tocat fin şi presărat deasupra.
Pofta buna!