Piept de pui cu cartofi si spanac
PrinteazaPiept de pui cu cartofi si spanac din: ceapa, crema de branza, spanac, nucsoara, piept de pui, rosii cherry, cartofi, usturoi, masline, ulei de rapita, ulei de masline, salata.
Ingrediente:
- 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată subţire
- 100g cremă de brânză cu conţinut redus de grăsimi
- 200g de spanac congelat, dezgheţat, stors bine şi tocat
- 1 praf generos de nucşoară măcinată
- 4 bucăţi piept de pui, fără piele şi oase
- 4 fire de roşii cherry, cu codiţă (5-6 roşii pe fir)
- 500g cartofi medii, feliaţi subţire
- 4 căţei de usturoi, feliaţi
- 8 măsline fără sâmburi, tocate
- 1 lingură ulei de rapiţă sau măsline
- salată, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C şi tapetează cu hârtie de copt o tavă mare. Pune ceapa într-un bol şi toarnă peste ea apă clocotită, cât să o acoperi.
Las-o la înmuiat 15 minute. Intre timp, amestecă brânza, spanacul, nucşoara şi câteva prafuri de piper negru. Intinde peste pui acest amestec, apoi aşază deasupra roşiile.
Scurge feliile de ceapă, apoi combină-le cu cartofii, usturoiul, măslinele, uleiul şi piper negru.
Aranjează acest amestec pe hârtia de copt în 4 grămăjoare, la distanta una de cealaltă, apoi aplatizează-le.
Coace mâncarea 25 de minute, pânâ când cartofii se înmoaie aproape de tot şi încep să prindă culoare.
Scoate tava din cuptor, pune câte un piept de pui peste fiecare grămăjoară de cartofi şi dă din nou tava la cuptor 20 de minute, până când puiul şi cartofii devin fragezi şi sunt copti, iar roşiile s-au rumenit.
Serveşte totul cu o salată mare.
Piept de pui cu cartofi si spanac
Pofta buna!