Piept de pui cu ciuperci Pleurotus

Printeaza

Piept de pui cu ciuperci Pleurotus din: piept de pui, ciuperci pleurotus, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui
  • 200g ciuperci Pleurotus
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • Patrunjel proaspăt pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Spălați și tăiați pieptul de pui în cuburi mici. Tăiați ciupercile Pleurotus în felii subțiri. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați ceapa tocată și usturoiul. Căliți-le până devin ușor aurii.

Adăugați bucățile de piept de pui în tigaie și gătiți-le până se rumenesc pe toate părțile.

Adăugați ciupercile Pleurotus și gătiți timp de aproximativ 5-7 minute până când acestea se înmoaie și își eliberează apa.

Condimentați cu sare, piper și sucul de lămâie. Amestecați bine și lăsați să fiarbă încă 2-3 minute pentru a se combina aromele.

Presărați cu patrunjel proaspăt tocat și serviți cu garnitură de orez, cartofi sau salată verde.

Piept de pui cu ciuperci Pleurotus

Valori nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 250-300 kcal
  • Carbohidrați: 7-10g
  • Proteine: 25-30g
  • Grăsimi: 12-15g

Această rețetă este o opțiune sănătoasă și gustoasă, fiind bogată în proteine și fibre din pieptul de pui și ciuperci.

Ciupercile Pleurotus oferă o textură interesantă și un gust savuros, iar combinația cu puiul și condimentele adaugă o aromă delicioasă.

Poate fi servită ca fel principal într-o masă echilibrată și se potrivește perfect într-o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba acra de ciuperci

Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus

Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 200 g smantana 2 linguri faina 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 galbenusuri 1 legatura frunze de leustean   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, il pui la fiert in 4 l de apa cu sare si […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.