Piept de pui cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru
PrinteazaPiept de pui cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru din: piept de pui, ciuperci porcini uscate, ciuperci amestecate, vin alb, unt, cimbru proaspăt, usturoi.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
- 2 bucăţi a câte 200 g piept de pui, fără piele
- 1 mână de ciuperci porcini uscate
- 255 g ciuperci amestecate, rupte în bucăţi
- 1 pahar mare de vin alb
- 3 cubuleţe mari de unt
- 1 mână de cimbru proaspăt
- 2 căţei de usturoi, decojiţi şi feliaţi
Mod de preparare:
Deoarece reţeta este pentru 2 persoane, voi face un pachet mai mare, în care să încapă tot.
Folosind folie lată de aluminiu, pregătiţi pachetul punând 2 bucăţi de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de pantofi), sigilând 3 laturi şi lăsând-o pe ultima deschisă.
Incălziţi cuptorul la 220°C/ treapta 7 la cel pe gaz. Amestecaţi toate ingredientele într-un castron, inclusiv puiul.
Puneţi amestecul în pachetul de aluminiu, cu tot sosul de vin, având grijă să nu perforaţi folia.
Sigilaţi ultima latură, asigurându-vă că pachetul e închis etanş, şi aşezaţi-l într-o tavă pentru cuptor.
Puneţi tava la foc mare pe plită pentru 1 minut, ca să se încingă, apoi coaceţi 25 de minute la nivelul din mijloc al cuptorului.
Scoateţi pachetul din cuptor şi puneţi-l pe o farfurie întinsă, apoi desfaceţi folia.
Puteţi modifica reţeta după dorinţă — păstârnacul, slănina afumată şi vinul roşu merg la fel de bine, în acest caz.
Piept de pui cu ciuperci, unt, vin alb si cimbru
Pofta buna!