Piept de pui cu ciuperci
PrinteazaPiept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci de padure, condimente, vin, ulei de masline, foi de dafin, marar, usturoi si boia.
- 800 g piept de pui
- 400 g ciuperci de padure: hribi, galbiori, vineciori sau de cultura
- condimente
- 200 ml vin alb
- 3 linguri ulei de masline
- 2 foi de dafin
- 1 legatura marar
- 2 catei de usturoi
- boia dulce/iute
Mod de preparare:
Prăjiţi în ulei carnea, pe toate părţile. Când este rumenită uniform, turnaţi în tigaie vinul şi 100ml apă, adăugaţi condimentele, dafinul şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, cu vasul acoperit în primele 10 minute.
Când lichidul a scăzut la jumătate, carnea ar trebui să fie gata.
Scoateţi-o din sos, lăsaţi-o la răcit şi înainte de servire, tăiaţi-o în felii, în sosul în care a fiert carnea, adăugaţi ciupercile curăţate şi tăiate în bucăţele, puţină sare şi boia, iute, dulce, după plac.
Lăsaţi ciupercile să fiarbă 15 minute, adăugaţi usturoiul pisat şi mai lăsaţi-le la foc potrivit, până când scade tot sosul.
Serviţi feliile de pui cu garnitura de ciuperci alături, presărată cu mărar.
Piept de pui cu ciuperci
Pofta buna!