Piept de pui crocant cu legume si cimbru
PrinteazaPiept de pui crocant cu legume si cimbru din: fenicul, rosii cherry, cartofi, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, unt, supa, piept de pui, faina, cimbru, ulei.
- 4 bulbi mici de fenicul
- 250 g rosii cherry
- 400 g cartofi
- 2-3 oua
- 1 lingurita amidon
- sare
- piper
- nucosra rasa
- 2 linguri unt
- 250 ml supa
- 4 fileuri de piept de pui (a 150 g)
- 2 linguri faina
- 1/2 legatura cimbru
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Se curăţă legumele; se taie felii bulbul de fenicul, şi roşiile, jumătăţi. Se decojesc cartofii, se spală, se rad şi se storc.
Se amestecă împreună cu ouăle bătute şi amidonul; se adaugă sare, piper şi nucşoară.
Se prăjeşte feniculul în unt; se adaugă roşiile şi se condimentează. Se toarnă supa; se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe la foc mediu cca 15 min. Se amestecă din când în când.
Se spală carnea, se şterge şi se taie în două pe lung. Se tăvăleşte prin făină şi se înveleşte în compoziţia de cartofi.
Se prăjesc bucăţile de carne în ulei, cu firele de cimbru, cca 10 min., până se rumenesc.
Se scot şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se condimentează legumele şi se aşază deasupra carnea, cu cimbrul prăjit.
Piept de pui crocant cu legume si cimbru
Pofta buna!