Piept de pui in sos de smantana cu patrunjel din: piept de pui, sare, piper, unt, lapte, patrunjel, sherry, vin, smantana. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi […]
Piept de pui in crusta de pesmet cu branza
PrinteazaPiept de pui in crusta de pesmet cu branza din: piept de pui, pesmet, parmezan, patrunjel, sare, piper, usturoi, lamaie, paprika, unt.
Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului.
Carnea de pui are un conținut redus de grăsimi saturate în comparație cu alte surse de proteine animale, cum ar fi carnea roșie. Acest lucru poate ajuta la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului.
Ingrediente:
- 2 piepti de pui, feliat
- 60gr pesmet
- 30gr parmezan ras
- 2 linguri patrunjel
- 1 lingurita sare
- Un praf piper
- 1 catel usturoi, tocat
- 1 lamaie
- Un praf paprika
- 60gr unt
Mod de preparare:
Mixati pesmetul, parmezan, patrunjel, sare si piper. Topiti untul si adaugati usturoi.
Dati puiul prin mixul de unt si usturoi, apoi prin mixul de pesmet. Rulati puiul si prindeti cu scobitori.
Asezati intr-o tava si stoarceti deasupra sucul de lamaie si adaugati orice ramasita de mix de unt.
Dati la cuptor la 170C timp de 1 ora.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui cu dovleac si ardei gras
Pui cu dovleac si ardei gras din: pulpe de pui, miez de dovleac, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb, ulei, mucsoara, sare, piper. Dovleacul este o plantă anuală cu tulpini lungi și târâtoare, care poate ajunge la dimensiuni impresionante. Frunzele sale sunt mari, cu margini aspre și lobate. Fructele sunt de obicei rotunde sau alungite, cu coaja tare și […]
Pofta buna!