Piept de pui in crusta de verdeata
PrinteazaO reteta de piept de pui in crusta de verdeata din: cimbru verde, usturoi, pulpa de dovleac, sare, piper, ulei de masline, castane, biscuiti cu branza, unt si file de piept de pui.
- 6 fire cimbru verde (sau 1 lingurita cimbru tocat)
- 2 catei de usturoi
- 800 g pulpa de dovleac
- sare
- piper
- 6 linguri ulei de masline
- 125 g castane ambalate la vid
- 75 g biscuiti cu branza
- 80 g unt moale
- 600 g file de piept de pui
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 200 C. Se piseaza cateii de usturoi. Se curata pulpa de dovleac si se taie felii; se asaza pe o tava, cu cateii de usturoi. Se presara sare si se toarna 4 linguri ulie. Se coace dovleacul 10 minute.
Se adauga 2 fire de cimbru proaspat sau 1/2 lingurita cimbru tocat si se mai coace 10 minute. Se rupa restul de frunze de cimbru de pe codite si se toaca, la fel ca si castanele. Se sfarama biscuitii. Se amesteca totul cu unt, sare si piper.
Carnea se spala, se sareaza si se pipereaza. Se rumeneste in 2 linguri de ulei incins. Se scoate din vas si pe fiecare bucata se repartizeaza compozitia de biscuiti.
Sosul din tava se stinge cu 4 linguri de apa si se toarna peste feliile de dovleac. Pieptul de pui se asaza peste legume; se mai coc toate la cuptor 10 minute.
Piept de pui in crusta de verdeata
Pofta buna!