Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru

Printeaza

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi şi spălaţi un fir mare de praz, înlăturaţi frunzele exterioare, apoi tăiaţi-l în felii de 0,5 cm. Puneţi-le în castronul cu pui, împreună cu frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt, 2-3 linguri de ulei de măsline, o bucăţică de unt, un praf de şi de negru proaspăt măcinat, puţin vin alb.

Amestecaţi totul. Puneţi prazul şi condimentele într-o tavă din folie de aluminiu, apoi înfăşuraţi pieptul de pui în 6-7 felii de pancetta. Aceasta va da o aromă delicioasă puiului şi îl va proteja în timpul coacerii. Indoiţi spre interior marginile tăvii, pentru ca să nu se ardă prazul.

Stropiţi cu ulei de măsline, aşezaţi deasupra câteva fire de cimbru şi introduceţi la cuptor pentru 25-35 de minute.

Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru

Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.