Piept de pui la cuptor cu gutui
PrinteazaPiept de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt, ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec.
- 4 fileuri de piept de pui (de 150 g)
- sare
- piper
- 2 gutui mici
- 2 linguri unt
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite cu cimbru tocat
- 250 ml supa de pui
- 200 ml smantana
- 150 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Feliile de pui se sărează şi se piperează. Se spală gutuile, se curăţă de căsuţele seminţelor şi se taie felii nu prea groase.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încing 1 lingură unt şi uleiul de măsline. Se prăjesc feliile de pui, rumenindu-se pe o parte. Se întorc şi se presară cimbru.
Se prăjesc bucăţile de pui şi pe cealaltă faţă. Se dă tigaia la cuptor şi se mai coace 8 min. Feliile de gutui se călesc într-o lingură de unt, 15 min. pe ambele feţe; se păstrează la cald.
Supa şi vinul se fierb până ce volumul se reduce la jumătate; se adaugă smântână şi se mai lasă să fiarbă până ce volumul se reduce iar la jumătate (200 ml).
Se sărează şi se piperează. Pentru servire, se toarnă sosul într-o formă ovală şi se aşază feliile de pui şi rondelele de gutui.
Piept de pui la cuptor cu gutui
Pofta buna!