Piept de pui la cuptor cu gutui

Printeaza

Piept de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt, ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec.

Ingrediente:Piept_de_pui_la_cuptor_cu_gutui

  • 4 fileuri de piept de pui (de 150 g)
  • sare
  • piper
  • 2 gutui mici
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite cu cimbru tocat
  • 250 ml supa de pui
  • 200 ml smantana
  • 150 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Feliile de pui se sărează şi se piperează. Se spală gutuile, se curăţă de căsuţele seminţelor şi se taie felii nu prea groase.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încing 1 lingură unt şi uleiul de măsline. Se prăjesc feliile de pui, rumenindu-se pe o parte. Se întorc şi se presară cimbru.

Se prăjesc bucăţile de pui şi pe cealaltă faţă. Se dă tigaia la cuptor şi se mai coace 8 min. Feliile de gutui se călesc într-o lingură de unt, 15 min. pe ambele feţe; se păstrează la cald.

Supa şi vinul se fierb până ce volumul se reduce la jumătate; se adaugă smântână şi se mai lasă să fiarbă până ce volumul se reduce iar la jumătate (200 ml).

Se sărează şi se piperează. Pentru servire, se toarnă sosul într-o formă ovală şi se aşază feliile de pui şi rondelele de gutui.

Piept de pui la cuptor cu gutui

Piept_de_pui_la_cuptor_cu_gutui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.