Piept de pui cu dovlecel si castraveti murati
PrinteazaPiept de pui cu dovlecel si castraveti murati din: dovlecel, piept de pui, oua de rata, castraveţi muraţi, patrunjel, smatana, parmezan, cas de capra, pesmet, margarina, paine, lapte.
- 1 kg felii de dovlecel
- 500 g piept de pui fraged
- 5 ouă de raţă
- 2-3 castraveţi muraţi mici
- 1 legătură pătrunjel
- 1 borcan smântână (250 g)
- 100 g parmezan ras
- 100 g caş de capră ras
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură margarină
- 2-3 felii de pâine
- câteva linguri lapte
Mod de preparare:
Laşi feliile de dovlecel timp de 10 minute presărate cu sare şi piper. Căleşti apoi feliile de dovlecel în margarina încinsă.
Carnea de pui o toci, o amesteci cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine, apoi cu ouăle bătute spumă, cu sare, piper, verdeaţă tocată fin şi smântână.
Torni compoziţia peste feliile de dovlecei, în straturi, aşa: aşezi într-un vas uns cu puţină margarină şi tapetată cu pesmet un rând de dovlecei, apoi un rând de carne cu sos, din nou un rând de dovlecei şi castraveţi tăiaţi cubuleţe şi tot aşa până termini toate ingredientele.
Nivelezi frumos deasupra, presari pătrunjel verde şi mărar tocate fin, apoi un strat de caşcaval şi parmezan ras. Dai vasul la cuptor.
Piept de pui cu dovlecel si castraveti murati
Pofta buna!