Piept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran
PrinteazaPiept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran din: praz tânăr, piept de pui, fasole cannellini, usturoi, frunze proaspete de maghiran sau oregano, vin alb, smântână dulce, sare de mare, piper negru.
Ingrediente:
- 10 fire de praz tânăr, cu cozile scurtate, curăţate şi spălate
- 2 bucăţi a câte 200 g piept de pui, fără piele
- 400 g fasole cannellini din conservă, scursă şi spălată
- 1 căţel de usturoi, decojit şi feliat
- 1 mână mică de frunze proaspete de maghiran sau oregano
- 1 pahar mic de vin alb
- 140 ml smântână dulce
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Folosind folie lată de aluminiu, pregătiţi pachetul punând 2 bucăţi de folie una peste alta (cam de lungimea a 2 cutii de pantofi), sigilând 3 laturi şi lăsând-o pe ultima deschisă.
Incălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Puneţi prazul într-o cratiţă cu apă clocotită şi fier- beţi-l 2 minute, până se înmoaie.
Scurgeţi-l şi amestecaţi-l într-un castron cu toate celelalte ingrediente, inclusiv puiul, zdrobind cu mâna o parte dintre boabele de fasole.
Asezonaţi bine, apoi puneţi compoziţia în pachet, cu tot sosul de smântână, având grijă să nu perforaţi folia.
Sigilaţi ultima latură, asigurându-vă că pachetul e închis etanş şi aşezaţi-l într-o tavă pentru cuptor.
Puneţi tava la foc mare pe plită pentru 1 minut, ca să se încingă, apoi coaceţi 25 de minute la nivelul din mijloc al cuptorului.
Scoateţi pachetul din cuptor şi puneţi-l pe o farfurie întinsă, apoi desfaceţi folia.
Puteţi modifica reţeta după dorinţă — cartofii noi, 1 lingură de muştar cu boabe întregi sau 2 mâini de spanac simplu sunt, toate, foarte bune.
Piept de pui cu fasole cannellini, praz, smantana si maghiran
Pofta buna!