Piept de pui cu fulgi de porumb si condimente

Printeaza

Piept de pui cu fulgi de porumb si condimente din: piept de pui, faina, fulgi de porumb, ou, lapte, sare, chilli, usturoi granulat, concentrat de legume.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_fulgi_de_porumb_si_condimente

  • 500 g piept de pui
  • 1/2 cana faina
  • 100 g fulgi de porumb macinati
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • condimente: sare, chilli, usturoi granulat
  • 1/2 lingurita de concentrat de legume

 

Mod de preparare:

Tai pieptul de pui in bucati groase de 2 cm, il speli si apoi il pui in oala.

Adaugi sosul pentru marinata pe care il prepari astfel: amesteci 300 ml de apa cu 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de concentrat de legume şi 1/2 linguriţă de usturoi gra­nulat.

Laşi carnea în acest sos, la frigider, pentru minim 2 ore.

După aceea fierbi car­nea timp de 5 minute până când îşi schimbă culoarea din roz în alb.

Scoţi carnea pe o farfurie şi o laşi la răcit şi uscat. Intr-o farfurie adâncă, amesteci oul cu laptele şi cu un vârf de linguriţă de chil­ii.

Intr-un bol amesteci făina cu 1 linguriţă de chilii, 1/2 linguriţă de usturoi granulat şi 1/2 linguriţă de sare.

Intr-un alt bol pui fulgii de porumb măcinaţi.

Treci fiecare fâşiuţă de carne prin făină, apoi prin lapte şi, la urmă, prin fulgii de porumb.

Prăjeşti carnea în ulei încins până când crusta devine aurie (cam 5 minute).

Scoţi fâşiile de carne prăji­tă pe o farfurie tapetată cu şerveţele, pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Piept de pui cu fulgi de porumb si condimente

Piept_de_pui_cu_fulgi_de_porumb_si_condimente

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte tare pieptul de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.