Piept de pui la gratar cu sos
PrinteazaPiept de pui la gratar cu sos din: piept de pui dezosat, zahar brun, usturoi, ulei de masline, suc de ananas, suc de lamaie, ananas, soia, suc de portocale, miere, ulei de susan, ghimbir, seminte de mustar, seminte de susan, ceapa verde.
- 1 kg piept de pui dezosat şi tăiat bucăţi
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură usturoi, pisat
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc de ananas
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 ananas, curăţat şi tăiat felii jumătate cană sos
Pentru sos
- 100 ml sos soia
- sucul de la 2 portocale
- 2 linguriţe miere
- 2 linguriţe ulei de susan
- 1 linguriţă ghimbir praf
- 1/2 linguriţă seminţe de muştar măcinate
- 1 lingură seminţe susan
- 2 cepe verzi tocate mărunt
Mod de preparare:
Începe prin a prepara sosul, amestecând toate ingredientele şi lăsându-l câteva ore la frigider.
Apoi, iei o jumătate de cană de sos şi o amesteci cu zahărul brun, usturoiul, uleiul de măsline, sucul de ananas şi cel de lămâie.
Obţii astfel o marinată pe care o vei turna peste bucăţile de pui aşezate într-un bol mare.
Amesteci de câteva ori pentru ca bucăţile de carne să fie îmbibate cu marinată şi apoi le laşi la frigider pentru 4-5 ore.
Odată ce puiul este marinat, încinge grătarul.
Îl ungi cu puţin ulei şi apoi aşezi bucăţile de pui.
Le laşi să se facă 5-7 minute pe fiecare parte, fără a le lăsa să se ardă.
Apoi aşezi feliile de ananas pe care le laşi să se facă 2-3 minute pe fiecare parte.
Piept de pui la gratar cu sos
Pofta buna!