Piept de pui cu gutui
PrinteazaO reteta de piept de pui cu gutui din: piept de pui, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper.
- 800 g piept de pui
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 2 gutui mari
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lamaie
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Impănaţi pieptul de pui cu usturoiul tăiat în fâşii subţiri. Puneţi ulei într-un vas termorezistent, aşezaţi carnea împănată în vas şi ungeţi-o pe deasupra cu unt. Condimentaţi-o cu sare şi piper şi puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit.
După primele 20 de minute adăugaţi în vas 2 linguri apă. Din când în când, stropiţi carnea cu zeama pe care o lasă în vas. Intre timp, curăţaţi gutuile de cotoare şi de partea lemnoasă, tăiaţi- le în sferturi sau în felii. Nu le curăţaţi de coajă, pentru că aceasta este foarte aromată şi dă un gust plăcut mâncării.
Căliţi gutuile, presărate cu zahăr, în puţin unt. Când s-au înmuiat de jumătate, puneti-le în vasul cu carnea, presăraţi-le cu scorţişoară şi mai lăsaţi-le la cuptor cât este necesar pentru a se rumeni uniform.
Piept de pui cu gutui
Pofta buna!