Piept de pui învelit în şuncă cu legume
PrinteazaPiept de pui învelit în şuncă cu legume din: file de pui, suc de lamaie, sare, piper, frunze de salvie, bacon, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, praz, zahar, mustar si rosii cherry.
Ingrediente:
- 4 bucati file de pui (a 180 g)
- 3 linguri suc de lamaie
- sare
- piper
- 8 frunze de salvie
- 8 felii bacon
- 2 linguri ulei de masline
- 2 morcovi mari
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 tulpina de praz
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita mustar
- 150 g rosii cherry pe crenguta
Mod de preparare:
Spalati carnea, uscati-o pe un servet de bucatarie si stropiti-o cu 2 linguri suc de lamaie, apoi condimentati-o.
Asezati cate 2 frunze de salvie pe fiecare bucata de piept de pui si infasurati-le cu cate 2 felii de sunca.
Prajiti-le 15-18 minute intr-o lingura de ulei. Pregatiti legumele. Dati ceapa si morcovii pe razatoarea mare.
Tocati usturoiul marunt. Taiati prazul inele. Incingeti restul de ulei intr-o a doua tigaie.
Adaugati legumele si caliti-le putin. Amestecati-le cu zaharul, mustarul si 1 lingura de suc de lamaie, condimentati-le cu sare si piper, apoi lasati-le circa 10 minute la foc mic.
Spalati rosiile cherry, uscati-le pe un servet si adaugati-le dupa 5 minute in amestecul de legume.
Piept de pui învelit în şuncă cu legume
Pofta buna!
Nu am facut niciodata , dar arata tare bine pieptul de pui