Piept de pui învelit în şuncă cu legume

Printeaza

Piept de pui învelit în şuncă cu legume din: file de pui, suc de lamaie, sare, piper, frunze de salvie, bacon, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, praz, zahar, mustar si rosii cherry.

Ingrediente:

  • 4 bucati file de pui (a 180 g)
  • 3 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 8 frunze de salvie
  • 8 felii bacon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 tulpina de praz
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita mustar
  • 150 g rosii cherry pe crenguta

 

Mod de preparare:

Spalati carnea, uscati-o pe un servet de bucatarie si stropiti-o cu 2 linguri suc de lamaie, apoi condimentati-o.

Asezati cate 2 frunze de salvie pe fiecare bucata de piept de pui si infasurati-le cu cate 2 felii de sunca.

Prajiti-le 15-18 minute intr-o lingura de ulei. Pregatiti legumele. Dati ceapa si morcovii pe razatoarea mare.

Tocati usturoiul marunt. Taiati prazul inele. Incingeti restul de ulei intr-o a doua tigaie.

Adaugati legumele si caliti-le putin. Amestecati-le cu zaharul, mustarul si 1 lingura de suc de lamaie, condimentati-le cu sare si piper, apoi lasati-le circa 10 minute la foc mic.

Spalati rosiile cherry, uscati-le pe un servet si adaugati-le dupa 5 minute in amestecul de legume.

Piept de pui învelit în şuncă cu legume

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Daniela Melinte

    Nu am facut niciodata , dar arata tare bine pieptul de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.