Piept de pui învelit în şuncă
PrinteazaPiept de pui învelit în şuncă din: piept de pui, sunca cruda, ceapa, morcovi, telina, arde gras, broccoli, pasta de rosii, vin alb, sare, piper, patrunjel, ulei, rozmarin.
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 8 felii subtiri de sunca cruda
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 1/2 ardei gras
- 200 g broccoli
- 100 g pasta de rosii
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
- ulei
- rozmarin
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în 4, apoi o prăjeşti în puţin ulei încins. Scoţi bucăţile de carne şi le condimentezi cu rozmarin, sare şi piper.
In uleiul rămas, pui legumele tăiate fâşii subţiri şi le înăbuşi. Fierbi bucheţelele de broccoli şi le adaugi spre sfârşit peste legume, apoi torni pasta de roşii amestecată cu vin.
Când s-au fiert, pui compoziţia într-un vas ce poate fi dat la cuptor şi condimentezi după gust.
Deasupra aşezi bucăţile de pui pe care le-ai învelit mai întâi în şuncă. Dai vasul la cuptor timp de 15-20 de minute.
Piept de pui învelit în şuncă
Pofta buna!