Piept de pui în jambon
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui in jambon din: piept de pui, jambon, spanac, vin, ceapa, ou, ulei, sare si piper.
- 800 g piept de pui
- 200 g jambon crud uscat
- 200 g spanac
- 200 ml vin
- 1 ceapa
- 1 ou
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o 1-2 minute în 2-3 linguri de ulei. Adăugaţi spanacul şi căliţi-l împreună cu ceapa încă 6-7 minute.
După ce se răceşte puţin, adăugaţi oul, potriviţi de sare şi piper şi omogenizaţi bine compoziţia.
Curăţaţi pieptul de pieliţe, apoi tăiaţi fiecare parte a pieptului astfel încât să-l puteţi umple cu spanac.
Rulaţi fiecare bucată de piept în 2-3 felii de jambon, după care puneţi rulourile într-o tavă. Ungeţi- le cu ulei, presăraţi-le cu sare şi piper, adăugaţi vinul şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi-le la foc potrivit circa 45 de minute sau până când se rumenesc frumos. Serviţi pieptul de pui copt în jambon tăiat în feliuţe, cu garnitură de salată de andive.
Piept de pui în jambon
Pofta buna!