Piept de pui cu legume si cascaval
PrinteazaPiept de pui cu legume si cascaval din: piept de pui, lamaie, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, rosii cherry, ardei gras, rozmarin, cimbru, mustar, supa de pui, cascaval.
- 4 bucati piept de pui
- 1 lamaie
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde
- 200 g rosii cherry
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1/2 plic rozmarin
- 1/2 legatura cimbru
- 3 linguri mustar
- 100 ml supa de pui
- 200 g cascaval
Mod de preparare:
Storci lămâia, iar cu zeama acesteia ungi carnea, apoi o presari cu sare şi piper şi o prăjeşti în ulei fierbinte, circa 2 minute pe fiecare parte.
Ceapa curăţată o tai în bucăţi de circa 2 cm, roşiile le tai în jumătăţi, iar ardeii în bucăţele potrivite.
Pui legumele într-o formă termorezistentă şi torni peste ele supa de pui pregătită după instrucţiunile de pe plic. Frunzele de cimbru le toci mărunt şi, împreună cu rozmarinul, le încorporezi în muştar, amestecând continuu.
Pieptul de pui îl aşezi peste legume, îl ungi cu amestecul de muştar şi verdeaţă, presari deasupra caşcavalul ras şi dai vasul la cuptorul preîncălzit, la foc moderat (180 de grade Celsius), pentru circa 1/2 oră.
Când scoţi vasul din cuptor, poţi presăra încă puţin rozmarin verde sau uscat.
Piept de pui cu legume si cascaval
Pofta buna!