Cvas de Secară – Este o băutură tradițională fermentată, cunoscută pentru gustul său răcoritor și ușor acidulat. Această băutură este preparată prin fermentarea pâinii de secară, zahărului și drojdiei, rezultând într-o băutură cu un gust distinct și beneficii pentru sănătate. Pâinea de secară, prăjită și înmuiată în apă fierbinte, formează baza acestei băuturi. Procesul de […]
Piept de pui cu legume si oregano
PrinteazaPiept de pui cu legume si oregano din: conopida, morcovi, piept de pui, unt, sare, ulei de floarea soarelui, oregano, pesmet, smantana.
Ingrediente:
- 500 g conopida
- 3 morcovi
- piept de pui fiert in supa
- 50 g unt
- sare
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2-3 frunze oregano
- 100 g pesmet
- 100 ml smantana
Mod de preparare:
curăţă morcovii şi conopida, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
lasă să fiarbă 40 de minute la foc mediu şi, după ce au fiert, se scot în sită să se scurgă.
Separat, se desface carnea de pui după os şi se taie cubuleţe. Se toarnă câteva picături de ulei în tigaie şi se călesc bucăţelele de pui.
tapetează o tavă de ceramică cu unt şi cu pesmet şi se pun legumele amestecate cu pieptul de pui înăbuşit.
bagă tava la cuptor şi se lasă să se rumeneasă. serveşte ornată cu frunzuliţe de oregano proaspăt şi cu smântână.
Piept de pui cu legume si oregano
Pofta buna!
Tocană de Mânzat cu Legume – Gătită lent, această tocană permite ingredientelor să-și elibereze toate aromele, creând un amestec bogat și savuros care satisface orice poftă. Mânzatul, cunoscut pentru textura sa fragedă și gustul bogat, este o sursă excelentă de proteine, fier și vitamine B. Legumele adăugate în această rețetă, precum morcovii, cartofii și ardeii, […]