Piept de pui cu legume si sos Bechamel
PrinteazaPiept de pui cu legume si sos Bechamel din: piept de pui, mustar, amestec de condimente pentru pui, lamaie, conopida, broccoli, bacon, unt, smantana, faina, cascaval, lapte, nucsoara, sare, piper.
- 1 piept de pui
- 2 linguri mustar
- 1 lingurita amestec de condimente pentru pui
- 1/2 lamaie
- 1 conopida mica
- 200 g broccoli
- 200 g felii de bacon
- 50 g unt
- 1 lingura smantana
- cate 2-3 linguri faina si cascaval
- 200 ml lapte
- 1 praf de nucsoara
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, îl usuci între şervete, îl tai în felii şi îl ungi cu un amestec de muştar, zeamă de lămâie şi condimente pentru pui. Il laşi să se macereze în frigider, iar după 1 oră, înăbuşi carnea în tigaie, câteva minute, picurând puţină apă.
Desfaci conopida şi broccoli în bucheţele şi le opăreşti. In untul topit, presari făina şi amesteci energic. Stingi cu laptele călduţ, pe care îl torni treptat şi mixezi încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Adaugi nucşoara, piper şi sare după gust, smântână, iar după ce ai luat vasul de pe foc, caşcavalul ras.
Dacă în sosul alb au apărut cocoloaşe, îl pasezi prin sită sau în blender. Aşezi într-un vas termorezistent carnea şi legumele.
Le stropeşti cu sos şi le acoperi cu fâşii de bacon. Coci la foc mediu, 10-15 minute.
Piept de pui cu legume si sos Bechamel
Pofta buna!