Piept de pui cu legume şi sos de vin

Printeaza

Piept de pui cu legume şi sos de vin din: piept de pui, porumb, fasole verde, broccoli, mazare, ardei gras, ulei, vin rosu, unt, usturoi, faina, zahar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 100 g porumb dulce
  • 100 g fasole verde
  • 2 buchetele de broccoli
  • 100 g mazare
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 linguri cu ulei

pentru sos:

  • 200 ml vin rosu
  • 1 cub de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura cu faina
  • 1 lingura cu zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alege un piept de pui mai mare. Spală-l, curăţă-l de pieliţe, sărează-l, unge-l cu o lingură de ulei şi frige-l pe grătarul încins până ce se impregnează pe el formele de la grill.

Separat, într-o tigaie, căleşte legumele (ardeiul, tăiat în fâşii groase) şi ţine-le la înăbuşit zece minute, până ce scade apa.

Pregăteşte sosul: într-o tigaie, pune usturoiul zdrobit şi căleşte-l trei minute la foc mic. Adaugă uşor făina şi zahărul.

Toarnă treptat vinul şi bate cu telul, amestecând ca să se desfacă toate cocoloaşele. Lasă să clocotească două minute.

Potriveşte de sare şi piper. Serveşte friptura cu sosul fierbinte, alături de legume.

Piept de pui cu legume şi sos de vin

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Parca as face reteta asta insa cu niste carne de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.