Piept de pui cu legume şi sos
PrinteazaPiept de pui cu legume şi sos din: piept de pui, ardei capia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte dulce, unt, cascaval, amidon, sare, piper, ulei de floarea soarelui, oregano, salata verde, rosii, ceapa verde.
- doi piepti de pui
- 600 g ardei capia
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- un ardei iute mic
- 600 ml lapte dulce
- 50 g unt
- 200 g cascaval
- o lingura amidon
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- oregano uscat
- salata verde
- rosii
- ceapa verde
Mod de preparare:
Piepţii de pui se dezosează, se spală şi se taie felii. Se ung cu ulei, se condimentează, se presară cu oregano şi se frig pe grătarul încins.
Se scot pe un platou şi se păstrează la cald. Ardeii capia se coc, se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie fâşii.
Se amestecă bine cu sare, piper, usturoi tocat mărunt, ceapa tocată, oregano şi puţin ulei.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece până în momentul servirii. Intr-un bol se amestecă laptele dulce cu amidonul, sare şi piper.
Se pun într-o crăticioară împreună cu untul şi se fierb. Când a căpătat consistenţa unui sos se adaugă caşcavalul ras, se amestecă şi se ţine la foc mic până se topeşte caşcavalul.
Se verifică de gust, se ia de pe foc şi se serveşte imediat lângă pieptul de pui şi salata de ardei capia.
La salata de ardei copti se mai poate adauga salata verde, rosii sau ceapa verde.
Piept de pui cu legume şi sos
Pofta buna!
Pieptul de pui pare apetisant!