Piept de pui marinat
PrinteazaPiept de pui marinat din: piept de pui, sare, piper, busuioc, lamaie, ulei de masline extavirgin.
- 2 bucati piept de pui
- sare
- piper
- o mana busuioc proaspat
- o lamaie
- 100 ml ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi stropiti-l cu utin ulei de masline. Intr-o tigaie incinsa, adaugati o lingura de ulei si prajiti pieptul de pui pe ambele parti, cat mai bine, pana se rumenesc.
Dati tigaie cu totul la cuptorul incins la 180C, timpd e 10 minute.
Intre timp, preparaţi sosul pesto, pentru care curăţaţi frunzele de busuioc de codite, puneţi-le într-un blender împreună cu uleiul de măsline, sare, piper şi zeama de la o lămâie.
Amestecaţi până când se face o pastă uniformă, un sos rapid de pesto, în care, opţional, puteţi adăuga şi parmezan, muguri de pin, etc.
Cand puiul este gata, scoateti-l din cuptor, apoi ungeti-l cu mult sos pesto proaspat, folosindu-va de o pensula de bucatarie.
Piept de pui marinat
Pofta buna!
Iese foarte bun pe gratar