Piept de pui cu mere
PrinteazaO reteta de piept de pui cu mere din: piept de pui, mere, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper.
- 500 g piept de pui
- 4 mere de vara, acrisoare
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 2 gutui mari
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lamaie
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se poate lăsa în bucată întreagă sau se taie în bucăţi aproximativ egale. Curăţaţi ustu¬roiul şi tăiaţi-l în feliuţe cu care împănaţi pieptul de pui. Puneţi ulei într-un vas termorezistent. Puneţi carnea împănată în vas şi ungeţi-o pe deasupra cu unt. Condimentaţi cu sare şi piper.
Puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit. După primele 10 minute adăugaţi în vas 2 linguri apă. Din când în când, carnea stropiţi cu zeama pe care o lasă în vas. Intre timp, curăţaţi merele de cotoare şi seminţe, tăiaţi-le în sferturi şi adăugaţi-le în vasul cu carnea.
Presăraţi-le cu scorţişoară şi mai lăsaţi tava la cuptor cât este necesar pentru a se rumeni uniform.
Piept de pui cu mere
Pofta buna!
Foarte buna pieptuld e pui cu mere 🙂