Piept de pui cu miere si ierburi aromatice
PrinteazaPiept de pui cu miere si ierburi aromatice din: ulei de masline, pipet d epui, suc de lamaie, coaja de lamaie, oregano, busuioc, cimbru, usturoi, miere, sare.
- 2 linguri ulei de masline
- 4 jumatati de piept de pui, cu piele si fara os
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 1 lingura oregano uscate, amestecat cu busuioc si cimbru
- 3 catei de usturoi pisati
- 1,5 lingura miere
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Se unge cu ulei o tavă. Se spală carnea şi se şterge; se aşază în tavă cu pielea în jos. Se amestecă sucul şi coaja de lămâie cu verdeaţă, ustu¬roi, miere şi sare. Se încălzeşte într-o crăticioară, amestecând, dar nu se lasă să fiarbă.
Se unge carnea cu această marinată şi se acoperă tava. Se coace friptura timp de cca 50 min. în cuptorul încins la 190 °C. In timpul coacerii, se unge carnea din când în când cu sosul din tavă (eventual se completează cu apă).
Cu 15 min. înainte de a fi gata, se întoarce friptura cu partea cu pielea în sus şi se mai coace în continuare fără capac. Se lasă friptura să se odihnească în cuptorul stins 5 min. Se serveşte cu o garnitură de cartofi la cuptor.
Piept de pui cu miere si ierburi aromatice
Pofta buna!