Piept de pui cu morcovi şi gulioare
PrinteazaO reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui, gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.
- 1 piept de pui
- 4 gulioare
- 300 g morcovi
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile. Cu o lingură scoateţi miezul gulioarelor, având grijă să nu rupeţi pereţii. Căliţi în ulei ceapa, ţelina şi morcovii tăiate în cubuleţe. Condimentaţi amestecul, apoi umpleţi cu el gulioarele. Puneţi-le într-un vas termorezistent, uns cu ulei, pe un pat din miezul mărunţit de gulioare.
Tăiati pieptul de pui în fâşii, împănaţi fiecare fâşie cu 1 sau 2 bucăţele de usturoi şi condimetaţi, după plac. Puneţi fâşiile în vas, printre gulioare, adăugaţi apă sau supă de zarzavat până când se acoperă gulioarele până la jumătate.
Puneţi vasul la cuptor, la foc mic şi lăsaţi preparatul să fiarbă cel puţin 30 – 35 minute, până când scade lichidul.
Piept de pui cu morcovi şi gulioare
Pofta buna!