Piept de pui cu morcovi şi gulioare

Printeaza

O reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui, gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Piept de pui cu morcovi şi gulioare

  • 1 piept de pui
  • 4 gulioare
  • 300 g morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavaturile. Cu o lingură scoateţi miezul gulioarelor, având grijă să nu rupeţi pereţii. Căliţi în ulei ceapa, ţelina şi morcovii tăiate în cubuleţe. Condimentaţi amestecul, apoi umpleţi cu el gulioarele. Puneţi-le într-un vas termorezistent, uns cu ulei, pe un pat din miezul mărunţit de gulioare.

Tăiati piep­tul de pui în fâşii, împănaţi fiecare fâşie cu 1 sau 2 bucăţele de usturoi şi condimetaţi, după plac. Puneţi fâşiile în vas, printre gulioare, adăugaţi apă sau supă de zarzavat până când se acoperă gulioarele până la jumătate.

Puneţi vasul la cuptor, la foc mic şi lăsaţi preparatul să fiarbă cel puţin 30 – 35 minute, până când scade lichidul.

Piept de pui cu morcovi şi gulioare

Piept de pui cu morcovi şi gulioare

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.