Piept de pui cu orez si cocos

Printeaza

Piept de pui cu orez si cocos din: lapte de cocos, sare, orez basmati, piept de pui, ulei, ghimbir, suc de limette, ardei iute, coaja de limetta.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_orez_si_cocos

  • 400 ml lapte de cocos
  • sare
  • 250 g orez basmati
  • 4 fileuri de piept de pui (circa 150 g)
  • 1 lingurita ulei
  • 20 g ghimbir tocat
  • 2 linguri suc de limette
  • 1 ardei iute rosu tocat
  • coaja rasa de la 1 limetta

 

Mod de preparare:

Se dau în fiert 400 ml lapte de cocos, 400 ml apă şi 1/2 linguriţă sare. Se adaugă 250 g orez basmati, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min.

Se sărează şi se piperează 4 fileuri de piept de pui (de cca 150 g) şi se prăjesc într-o tigaie grill unsă cu 1 linguriţă ulei. Se adaugă în final 20 g ghimbir tocat.

Orezul se condimentează cu 2 linguri suc de limette şi 1 ardei iute roşu tocat.

Carnea se taie felii şi se presară coaja rasă de la 1 limettă. Fileurile de piept de pui se servesc cu orez şi se ornează cu felii de limette.

Se oferă alături sos de chili dulce-acrişor.

Piept de pui cu orez si cocos

Piept_de_pui_cu_orez_si_cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.