Piept de pui cu orez si cocos
PrinteazaPiept de pui cu orez si cocos din: lapte de cocos, sare, orez basmati, piept de pui, ulei, ghimbir, suc de limette, ardei iute, coaja de limetta.
- 400 ml lapte de cocos
- sare
- 250 g orez basmati
- 4 fileuri de piept de pui (circa 150 g)
- 1 lingurita ulei
- 20 g ghimbir tocat
- 2 linguri suc de limette
- 1 ardei iute rosu tocat
- coaja rasa de la 1 limetta
Mod de preparare:
Se dau în fiert 400 ml lapte de cocos, 400 ml apă şi 1/2 linguriţă sare. Se adaugă 250 g orez basmati, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min.
Se sărează şi se piperează 4 fileuri de piept de pui (de cca 150 g) şi se prăjesc într-o tigaie grill unsă cu 1 linguriţă ulei. Se adaugă în final 20 g ghimbir tocat.
Orezul se condimentează cu 2 linguri suc de limette şi 1 ardei iute roşu tocat.
Carnea se taie felii şi se presară coaja rasă de la 1 limettă. Fileurile de piept de pui se servesc cu orez şi se ornează cu felii de limette.
Se oferă alături sos de chili dulce-acrişor.
Piept de pui cu orez si cocos
Pofta buna!