Piept de pui cu parmezan si dovlecei

Printeaza

Piept de pui cu parmezan si dovlecei – O reteta usoara si delicioasa. Este o reteta perfecta pentru zilele de vara, cand dovleceii sunt in plin sezon.

Aceasta reteta combina fragedetea pieptului de pui cu textura crocanta a parmezanului si delicatetea dovleceilor, rezultand o garnitura usoara si cremoasa, dar si un fel principal delicios.

Este un preparat simplu, dar rafinat, ideal pentru o masa sanatoasa si rapida.

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui, fara os si piele
  • 2 dovlecei medii, taiati rondele subtiri
  • 100 g parmezan ras
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura suc de lamaie (optional)
  • Patrunjel proaspat tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea pieptului de pui:

Spala si usuca bucatile de piept de pui. Condimenteaza-le cu sare, piper si cimbru uscat pe ambele parti.

Incalzeste o tigaie mare la foc mediu si adauga 2 linguri de ulei de masline. Rumenește bucatile de pui pe ambele parti, cate 5-6 minute, pana cand devin aurii si bine gatite in interior.

Scoate-le din tigaie si pastreaza-le la cald.

Prepararea dovleceilor:

In aceeasi tigaie, adauga inca o lingura de ulei de masline si caleste usturoiul maruntit pentru 1-2 minute, pana devine auriu.

Adauga rondelele de dovlecei si caleste-le timp de 4-5 minute, pana se inmoaie usor, dar isi pastreaza inca textura crocanta.

Toarna smantana pentru gatit peste dovlecei si adauga parmezanul ras. Amesteca bine si lasa sosul sa se ingroase putin, timp de 2-3 minute.

Asamblarea preparatului:

Pune bucatile de piept de pui inapoi in tigaie, deasupra dovleceilor, si lasa-le sa se imbine cu sosul timp de 2 minute, la foc mic.

Daca doresti, adauga putin suc de lamaie pentru un gust mai fresh.

Servirea:

Serveste pieptul de pui cu dovlecei fierbinte, decorat cu patrunjel proaspat tocat. Aceasta reteta merge de minune cu o garnitura de orez sau cartofi copti.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 420 kcal
  • Proteine: 38 g
  • Grasimi: 25 g
  • Carbohidrati: 8 g
  • Fibre: 2 g

Reteta Piept de pui cu parmezan si dovlecei

  • Timp de pregatire: 10 minute
  • Timp de gatire: 20 minute
  • Timp total: 30 minute

Aceasta reteta de piept de pui cu parmezan si dovlecei este solutia perfecta pentru o masa rapida, sanatoasa si plina de gust.

Simplu de preparat, dar impresionant de savuroasa, aceasta reteta va deveni cu siguranta una dintre preferatele tale.

Nu ezita sa o incerci si sa aduci un strop de rafinament in meniul zilnic!

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.