Piept de pui pe pat de morcovi
PrinteazaPiept de pui pe pat de morcovi din: piept de pui, unt, morcovi, sare de mare, piper, boia iute, boia dulce, unt, cimbru verde si ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 100 g unt
- 10 morcovi
- sare de mare
- piper negru macinat
- o lingurita boia iute
- o lingurita boia dulce
- 50 g unt
- cimbru verde
- ulei de masline
Mod de preparare:
unge pieptul de pui cu untul moale. Se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce si cimbru verde.
asază în tavă, se înveleşte în hârtie de copt şi se bagă în cuptorul încins la 160°C. După 30 de minute se scoate hârtia şi se lasă să se rumenească.
Se curăţă morcovii, se spală, se taie cubuleţe şi se înăbuşă cu ulei si apă. La final, se presară cu sare si cimbru.
Pieptul de pui gata rumenit se serveşte pe pat de morcovi, ornat cu cimbru proaspăt tăiat mărunt.
Pofta buna!