Piept de pui pe pat de orez

Printeaza

O reteta de piept de pui pe pat de orez din: piept de pui, sare, boia dulce, piper, orez, ulei de masline, sos de soia, ardei capia, fasole verde, ceapa, mazare, unt, ardei copti si chivas.

Ingrediente:Piept de pui pe pat de orez

  • 2 piepti de pui
  • sare
  • o lingurita boia dulce
  • piper negru macinat
  • 400 g orez cu bobul lung
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 2-3 lingurite sos de soia
  • 2 ardei capia
  • 100 g fasole verde
  • 1-2 cepe
  • 200 g mazare
  • 50 g unt
  • 8 ardei copti
  • chivas pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se feliază carnea si se condi­mentează cu sare, piper si boia. Se stropesc feliile cu ulei si se rumenesc pe grătar. Se spală si se fierbe orezul, în apă cu sare, iar spre final, se pune si untul.

Se curăţă ceapa, se taie solzişori si se înăbuşă în puţin ulei. Se lasă să devină transpa­rentă si apoi se adaugă ardeii capia feliaţi, fasolea verde şi mazărea gata fierte. Legumele călite se pun peste orezul fiert.

Pieptul de pui rumenit se ser­veşte cu orezul şi ardeii copţi. Se ornează cu frunze de chivas.

Piept de pui pe pat de orez

Piept de pui pe pat de orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.