Piept de pui pe pat de orez
PrinteazaO reteta de piept de pui pe pat de orez din: piept de pui, sare, boia dulce, piper, orez, ulei de masline, sos de soia, ardei capia, fasole verde, ceapa, mazare, unt, ardei copti si chivas.
- 2 piepti de pui
- sare
- o lingurita boia dulce
- piper negru macinat
- 400 g orez cu bobul lung
- 3-4 lingurite ulei de masline
- 2-3 lingurite sos de soia
- 2 ardei capia
- 100 g fasole verde
- 1-2 cepe
- 200 g mazare
- 50 g unt
- 8 ardei copti
- chivas pentru ornat
Mod de preparare:
Se feliază carnea si se condimentează cu sare, piper si boia. Se stropesc feliile cu ulei si se rumenesc pe grătar. Se spală si se fierbe orezul, în apă cu sare, iar spre final, se pune si untul.
Se curăţă ceapa, se taie solzişori si se înăbuşă în puţin ulei. Se lasă să devină transparentă si apoi se adaugă ardeii capia feliaţi, fasolea verde şi mazărea gata fierte. Legumele călite se pun peste orezul fiert.
Pieptul de pui rumenit se serveşte cu orezul şi ardeii copţi. Se ornează cu frunze de chivas.
Piept de pui pe pat de orez
Pofta buna!