Piept de pui pe pat de praz
PrinteazaPiept de pui pe pat de praz din: piept de pui, sare, piper, boia, praz, marar, ulei.
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- sare
- piper
- boia dulce
- 4-5 fire praz
- 1-2 legături mărar
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi de pieliţe pieptul de pui şi-l feliezi. Il dai cu sare, piper şi boia, după gust, îl tăvăleşti prin ulei şi-l laşi la macerat 20 de minute. îl prăjeşti pe grătarul încins bine, pe ambele părţi.
Tai prazul bucăţi mai mari şi le opăreşti 4-5 minute în apă clocotită.
Il scoţi, îl treci printr-un jet de apă rece, îl scurgi bine şi-l presari cu puţină sare şi piper, îl stropeşti cu ulei şi-l frigi câteva minute pe grătar.
Pe o farfurie aşezi, pe straturi, praz şi apoi piept de pui, iar deasupra presari mărar proaspăt, tăiat mărunt.
Pofta buna!