Borș de Pui cu Tăiței de Casă din: pui, apa, ceapa, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ardei gras, bors, sare, piper, patrunjel, faina, oua. Borșul de pui cu tăiței de casă este o supă tradițională românească, care combină savoarea simplă a puiului cu bogăția tăițeilor făcuți în casă și aciditatea distinctă a borșului. Această rețetă […]
Piept de pui picant cu bere si busuioc
PrinteazaPiept de pui picant cu bere si busuioc din: piept de pui, boia iute, ulei, ceapa, salata verde, bere, busuioc uscat, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 linguriţe boia iute
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă
- câteva frunze salată verde
Pentu marinata:
- 200 ml bere
- 1 linguriţă busuioc uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală şi se taie fâşii mai groase sau cuburi, după preferinţă. Intr-un castron se amestecă berea, busuiocul, sare şi piper, după gust.
Se pun bucăţile de piept, se amestecă bine, se acoperă şi se lasă la frigider 1-2 ore ca să se marineze. Se mai amestecă din când în când.
Se scot bucăţile de piept, se scurg şi se presară cu boia iute. Se încinge uleiul , se pun bucăţile de carne şi puţină zeamă în care au fost marinate.
Sunt gata când zeama a scăzut şi ele s-au rumenit bine.
Se servesc pe pat de salată verde cu rondele de ceapă. Se mai pot servi şi cu salată asortată.
Piept de pui picant cu bere si busuioc
Pofta buna!