Rețeta Perfectă pentru Gustul Verii: o modalitate excelentă de a captura aroma dulce și parfumată a piersicilor proaspete și de a o păstra pentru a te bucura de ea tot anul. Acest sirop este perfect pentru a fi adăugat în băuturi, deserturi sau chiar în diverse rețete de gătit. […]
Piept de pui cu piure de cartofi
PrinteazaPiept de pui cu piure de cartofi
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui mari
- cimbru
- boia de ardei dulce
- piper negru şi verde
- sare
- 50 ml ulei
- 800 g cartofi
- 50g unt
- 100 ml lapte
Preparare:
Piept de pui cu piure de cartofi: spală piepţii, se porţionează în 4 bucăţi şi se lasă la scurs. Pe o farfurie se pregăteşte sare, boia, piper şi se trece fiecare bucată prin acest amestec picant. Se unge carnea de pui cu unt sau cu uleiul de măsline şi se mai lasă la rece câteva minute.
Intr-o tigaie se pune la încins uleiul şi fiecare bucată de piept se aşază uşor pentru a nu stropi, la prăjit.
Cât timp pieptul stă la rumenit, se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se spală şi se pun la fiert cu sare.
După ce pieptul s-a rumenit se scoate pe un platou, se lasă să se răcorească şi se adaugă peste el câteva frunze zdrobite de cimbru (de preferat cimbru uscat) şi se acoperă cu folie de aluminiu.
După ce s-au fiert cartofii, se scurg şi se mixează împreună cu untul, sarea şi laptele până devin o pastă fină şi uşoară.
Se serveşte pe lângă pieptul de pui pregătit cu salată de vată, salată de pătrunjel, de varză sau salată de ardei copţi.
Pofta buna!
Gâscă cu Sos de Soia și Ghimbir
Gâsca este gătită la cuptor până devine fragedă și pielea capătă o textură crocantă. Ungerea periodică cu sosul din tavă asigură că gâsca rămâne suculentă și plină de arome. Odată gătită, gâsca este decorată cu ceapă verde proaspătă, adăugând un contrast de culoare și un plus de […]
Foarte bun pieptul de pui cu piure de cartofi. Data viitoare o sa inlocuiesc piureul de cartofi cu piure de telina.