Piept de pui cu prune

Printeaza

O reteta savuroasa de Piept de pui cu prune din: piept de pui, prune uscate, ulei de masline, infuzie de plante, nuci, marar si sare.

Ingrediente:Piept_pui_prune

  • 1 piept de pui mai mare
  • 10 prune uscate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml infuzie de plante
  • 100 g nuci pisate
  • 1 legatura marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi prunele spălate la rehidratatîn infuzia de plante. Lăsati-le, eventual, de seara până diminea­ţa. Curăfaţi carnea de pui de pieliţă şi tăiaţi-o în fâşii.

Condimentaţi-le şi fierbeţi-le în apă cu sare. Scoateţi carnea din apă scurgeţi-o şi puneţi-o într- un castron.

Stropiţi-o cu ulei de măsline. Scoateţi sâmburii prunelor hidratate şi înlocuiţi-i cu miez de nucă amestecat cu mărar tocat mărunt.

Puneţi prunele astfel pregătite în vasul cu carnea şi ţineţi vasul 15 minute la cuptor, la foc potrivit.

Piept de pui cu prune

Piept_pui_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.