Piept de pui cu prune
PrinteazaO reteta savuroasa de Piept de pui cu prune din: piept de pui, prune uscate, ulei de masline, infuzie de plante, nuci, marar si sare.
- 1 piept de pui mai mare
- 10 prune uscate
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml infuzie de plante
- 100 g nuci pisate
- 1 legatura marar
- sare
Mod de preparare:
Puneţi prunele spălate la rehidratatîn infuzia de plante. Lăsati-le, eventual, de seara până dimineaţa. Curăfaţi carnea de pui de pieliţă şi tăiaţi-o în fâşii.
Condimentaţi-le şi fierbeţi-le în apă cu sare. Scoateţi carnea din apă scurgeţi-o şi puneţi-o într- un castron.
Stropiţi-o cu ulei de măsline. Scoateţi sâmburii prunelor hidratate şi înlocuiţi-i cu miez de nucă amestecat cu mărar tocat mărunt.
Puneţi prunele astfel pregătite în vasul cu carnea şi ţineţi vasul 15 minute la cuptor, la foc potrivit.
Piept de pui cu prune
Pofta buna!