Dovleac gratinat cu pui si curcuma din: dovleac, piept de pui, lapte, maizena, usturoi, curcuma, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată de dovleac de 1 kg 2 piepţi de pui fierţi 300 ml lapte semidegresat 30 g maizena 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă curcuma 2 linguri parmezan ras sare piper Mod de preparare: […]
Piept de pui cu smantana si curcuma
PrinteazaPiept de pui cu smantana si curcuma din: piept de pui, ceapa, ghimbir, smantana, curcuma, ardei iute, galbenus, ulei, sare.
- 2 piepţi de pui
- 1 ceapă
- 3 cm ghimbir
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri cu smântână
- 3 linguriţe de curcurma
- 2 ardei iuţi uscaţi
- 1 gălbenuș
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă pieptul de pui și taie-l în bucăţi.
Perpelește-le în ulei încins până ce se albește carnea, apoi pune-le într-un castron ceramic.
Curăţă ceapa și ghimbirul, taie-le în felii foarte fine și călește-le împreună în grăsimea rămasă de la pui.
Când s-au înmuiat, adaugă ardeii iuţi sfărâmaţi și călește totul două minute.
Pune carnea, amestecă, presară curcuma și sare și călește-le două minute.
Toarnă o cană cu apă, acoperă și lasă să fi arbă 30-40 de minute la foc mic.
Într-un castron mare, amestecă smântâna cu gălbenușul.
Adaugă un pic din zeama în care a fiert carnea, apoi încă o lingură și tot așa, până ce pui aproape toată zeama.
Toarnă acest sos peste carne, adaugă usturoiul pisat mărunt și dă totul în câteva clocote.
Servește cu verdeaţă proaspătă.
Piept de pui cu smantana si curcuma
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovleac gratinat cu pui si curcuma
Pofta buna!