Piept de pui cu sos alb
PrinteazaPiept de pui cu sos alb din: piept de pui, supa de pui, faina, crema de branza, mustar, ulei, patrunjel, sare.
- 2 piepti de pui fara piele si os
- 400 ml supa de pui
- 2-3 linguri faina
- 1 cutie crema de branza
- 1 lingura mustar
- 2 linguri ulei (pentru prajit)
- patrunjel tocat (pentru ornat)
- sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se tamponeaza usor cu servetele de hartie.
Apoi se sectioneaza pe verticala si veti obtine 4 bucati. Intr-o farfurie se pun 2-3 linguri de faina, un praf de sare si cu mixul se tapeteaza bine pe ambele parti bucatile de piept de pui.
Carnea se pune intr-o tigaie in care s-au incins in prealabil 2 linguri de ulei.
Se prajeste pe foc mediu timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Trebuie sa capete o crusta rumena.
Dupa ce s-au facut, se scot din tigaie pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pentru a ramane calde.
Tigaia nu se curata, ci se adauga supa de pui si se pune din nou pe foc amestecand pentru a se omogeniza cu sedimentele lasate de la carne.
Dupa ce s-a omogenizat totul, se adauga crema de branza simpla sau cu verdeturi.
Se incorporeaza crema de branza in supa cu ajutorul unui tel pentru a nu ramane niciun cocolos.
Se mai adauga mustarul si se fierbe timp de 1-2 minute, amestecand continuu in sosul format.
Se gusta si se potriveste de sare. Se adauga bucatile de pui in sos si se mai mentin pe foc 2-3 minute pana cand puiul ajunge la aceeasi temperatura cu sosul.
Se intorc pe ambele parti pentru a le „scalda” in intregime in sos.
Se orneaza cu patrunjel tocat, iar pentru a da culoare se pot adauga si niste rosii cherry taiate sferturi.
Piept de pui cu sos alb
Pofta buna!