Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, faina, ulei, cascaval, lapte, oua, unt, nucsoara, capere si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 ceapa 3 felii paine 1 pahar lapte 2 oua 3 catei de usturoi sare piper faina […]
Piept de pui cu sos de capere
PrinteazaPiept de pui cu sos de capere din: piept de pui, unt, faina, zeama de lamaie, supa de legume, capere, smantana, sare, piper.
- 800 g piept de pui
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri zeama de lamaie
- 300 ml supa de legume
- 3 linguri capere
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăriti pieptul de pui în apă clocotită în care aţi pus 1 linguriţă de sare şi un pic de zeamă de lămâie.
Scurgeţi pieptul de pui, ungeţi-l cu puţin ulei de măsline şi puneti-l la cuptor pentru 15 minute.
Pentru sos topiţi untul pus într-o crăticioară.
Adăugaţi făină, amestecaţi şi ţineţi-o 3 minute, la foc mic. Stingeţi cu supa de pui sau de zarzavat.
Lăsaţi să fiarbă, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Adăugaţi zeama de lămâie şi smântână şi caperele întregi sau tăiate, după plac.
Puneţi puiul şi mai fierbeţi 5 minute, apoi luaţi vasul de pe foc.
Piept de pui cu sos de capere
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui cubanez cu masline si capere
O reteta delicioasa de pui cubanez cu masline si capere din: ceapa, usturoi, ardei grasi, masline, piept de pui, ulei de masline, rosii, capere, stafide, supa de legume,vina, sare, piper, chimen si zahar. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g ardei grasi rosii copti 80 g masline umplute cu ardei 4 fileuri de […]
Pulpe de pui la tigaie cu cuscus
Pulpe de pui la tigaie cu cuscus din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, piper, conopida, ceapa, usturoi, otet de vin alb, rosii cherry, masline, capere, patrunjel, cuscus. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de măsline 5-6 pulpe de pui Sare și piper 1/2 conopidă, tăiată în buchețele 1 ceapă, feliata 4 catei de usturoi, felii […]
Pofta buna!