Piept de pui cu sos de cascaval
PrinteazaO reteta gustoasa de piept de pui cu sos de cascaval, lapte, amidon, unt, cascaval, nucsoara, ciuperci, sare, piper.
- 1 piept de pui mare
Ingrediente sos:
- 500 ml lapte
- 2 linguri amidon alimentar
- 2 linguri unt
- 150 g caşcaval
- 1 praf nucşoară
- 150 g ciuperci de pădure conservate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald.
Intr-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă
foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adauga caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se adaugă ciupercile.
Se păstrează câteva pentru decor. Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş.
Piept de pui cu sos de cascaval
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos de cascaval
- piept de pui cu sos de cascaval
- pui cu sos de cascaval
- piept de pui in sos de cascaval