Branza Camembert: Istorie, Beneficii, Contraindicații și Valori Nutriționale – Ghidul Complet. Camembert este o brânză franțuzească originară din regiunea Normandia, în special din orașul Camembert. Se spune că a fost creată în secolul al XVIII-lea de către o fermieră pe nume Marie Harel, sub îndrumarea unui preot care a fugit din zona Brie în timpul […]
Piept de pui cu sos de ceapa
PrinteazaPiept de pui cu sos de ceapa din masline verzi, piept de pui, ceapa, usturoi, vin, ulei de masline, lamaie, salvie uscata, rozmarin uscat, miere si usturoi.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 300 g ceapa
- 100 g masline verzi
- 5 catei de usturoi
- 100 ml vin
marinata:
- 100 ml ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 lingurita salvie uscata
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 1 lingura cu miere
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Piept de pui cu sos de ceapa: Amestecă uleiul cu zeama de lămâie şi mierea. Adaugă usturoiul zdrobit, salvia şi rozmarinul. Pune piepţii de pui tăiaţi în jumătăţi.
Lasă la marinat 1 oră sau până a doua zi. Aşază piepţii într-o tavă, stropeşte-i cu ulei de măsline şi puţină marinată.
Adaugă cepele, căţeii de usturoi şi măslinele. Stropeşte cu vin. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor ca să se pătrundă bine.
După aproximativ 30 de minute, îndepărtează folia şi mai lasă câteva minute ca să se rumenească bine.
Poftă bună!
Sote de sparanghel cu sos de unt cu lamaie
Sote de sparanghel cu sos de unt cu lamaie din: sparanghel, unt, suc de lamaie Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, […]