Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie
PrinteazaO reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de masline, piept de pui, sare si piper.
- 30 grame unt
- 3 cepe tocate
- 300 grame ciuperci feliate
- patrunjel tocat
- 200 ml vin alb sec
- 130 grame smantana
- 30 grame salvie tocata
- 10 ml ulei de masline
- 600 grame piept de pui dezosat taiat in cubulete
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si caleste timp de 2 minute. Adauga ciupercile si patrunjelul si mai lasa pe foc 10 minute. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna si vinul si amesteca bine. Adauga si smantana si lasa pe foc timp de 10 minute.
Intr-o alta tigaie incinge uleiul de masline. Aszoneaza pieptul de pui cu sare si piper. Pune la prajite in ulei, pentru 3 minute pe fiecare parte. Adauga salvia, sare si piper. Peste pui adauga sosul cu ciuperci si amesteca bine. Mai lasa pe foc cateva minute.
Pieptul de pui cu sos de ciuperci si salvie se serveste ca atare. Il poti insa servi si cu orez, piure de cartofi sau peste. Orneaza cu patrunjel tocat.
Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie
Pofta buna!