Piept de pui cu sos curry
PrinteazaO reteta de piept de pui cu sos curry din: iaurt, pudra de curry, ulei, piept de pui, unt, ceapa, migdale sau alune, concentrat de pui si patrunjel.
- 500 g iaurt, bine inchegat
- 3 linguri pudra de curry amestecata cu 3 linguri ulei
- 3 bucati piept de pui, taiat cuburi mici
- 50 g unt
- 2 cepe, taiate felii
- 50 g migdale sau alune, maruntite
- 200 ml concentrat de pui, obtinut dintr-un cub
- frunze de patrunjel, pentru servit
Mod de preparare:
Se amestecă 300 g iaurt cu două linguri din pasta de curry şi se adaugă carnea de pui în acest amestec. Se pune carnea într-o tavă şi se dă la cuptor timp de 15 min, până când se rumeneşte şi se pătrunde, întorcând o singură dată.
Intre timp, se topeşte untul într-un vas şi se prăjeşte ceapa timp de 10 min, până când se înmoaie. Se adaugă migdalele sau alunele şi pasta de curry rămasă. Se tine pe foc încă 5 min.
Se adaugă concentratul de pui, iaurtul rămas (cele 200 g) şi carnea friptă şi se încălzeşte foarte bine întregul amestec înainte de a se servi.
Piept de pui cu sos curry
Pofta buna!