Piept de pui cu sos dulce acrisor
PrinteazaPiept de pui cu sos dulce acrisor din: piept de pui, unt, stafide, caise, coniac, mere, migdale, sos de soia, mustar, condimente, lamai, orez, sare.
- 1 piept de pui
- 50 g unt
- 25 g stafide
- 10 caise deshidratate
- 1 pahar rom sau coniac
- 2 mere
- 20 g migdale maruntite sau fulgi de migdale
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura mustar dulce
- 1 lingura condimente pentru pui
- 2 lamai
- 100 g orez
- sare
Mod de preparare:
Inmoi stafidele şi caisele în coniac sau rom. Dacă lichidul nu e suficient cât să le acopere, completezi cu apă.
Speli pieptul de pui, îl cureţi de pieliţă, îl tai în jumătate şi îl ungi cu un amestec de muştar, zeama de la 1 lămâie şi condimente pentru pui.
După 2 ore, înăbuşi în unt bucăţile de carne, întorcându-le pe toate părţile şi turnând câte puţină apă fierbinte. Acoperi vasul cu un capac şi continui să prepari carnea până când se pătrunde.
Cureţi merele de coajă si caseta seminţelor si le tai în cuburi. Când carnea s-a înmuiat, adaugi în vas stafidele, merele, caisele tăiate pe lungime, sosul de soia şi migdalele.
Continui să le fierbi împreună 5-10 minute, după care stropeşti totul cu zeamă de lămâie.
Stingi focul şi acoperi vasul pentru 5-10 minute.
Serveşti preparatul alături de orez fiert, în apă uşor sărată.
Piept de pui cu sos dulce acrisor
Pofta buna!