Piept de pui cu sos de muştar şi tarhon
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mustar si tarhon din: ulei de floarea soarelui, piept de pui, creme fraiche, mustar dijon, mustar boabe si tarhon.
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 2 piepturi de pui de pui dezosate si fara pielita
- 200 ml creme fraiche semidegresata
- mustar Dijon si mustar boabe, cate 1/2 lingurita din fiecare
- 1/4 lingurita cu tarhon uscat, sau 2 fire de tarhon proaspat
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se încinge uleiul într-o tigaie, se asezonează piepturile de pui şi se rumenesc aprox. 1 minut pe fiecare parte. Când sunt gata, se dau deoparte.
Se amestecă muştarul, creme fraîche şi tarhonul în tigaie până se omogenizează. Se aduce la punctul de fierbere. Se pune puiul la loc in tigaie şi se stropeşte cu puţin sos.
Se dă la cuptor şi se lasă aprox. 20 de minute până când se pătrunde puiul, iar sosul începe să fiarbă. Se serveşte cu garnitură de fasole verde şi orez.
Piept de pui cu sos de muştar şi tarhon
Pofta buna!
Eu fac asa:
Ingrediente
1 lingură ulei de floarea soarelui
2 piepţi de pui, dezosaţi şi fără piele
200ml smântână lichidă
muştar Dijon şi muştar boabe, câte ½ lingură din fiecare
¼ linguriţă de tarhon uscat sau 2 fire de tarhon proaspăt
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC. Se încinge uleiul într-o tigaie, se asezonează piepţii de pui şi se rumenesc aprox. 1 minut pe fiecare parte. Când sunt gata, se dau deoparte.
2. Se amestecă muştarul, smântâna şi tarhonul în tigaie până se omogenizează. Se aduce la punctul de fierbere. Se pune puiul la loc în tigaie şi se stropeşte cu puţin sos. Se dă la cuptor şi se lasă aprox. 20 de minute până când se pătrunde puiul, iar sosul începe să fiarbă. Se serveşte cu garnitură de fasole verde şi orez.