Piept de pui cu sos picant si mazare

Printeaza

Piept de pui cu sos picant si mazare din: ardei iuti, usturoi, coriandru verde, zahar, sos de peste, limette, ghimbir, piept de pui, ulei, mazare, ceapa verde, germeni de fasole, menta, coriandru.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_picant_si_mazare

pentru sosul picant:

  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi decojiti
  • 2 linguri coriandru verde tocat
  • 30 g zahar
  • 40 ml sos de peste
  • sucul de la 2 limette
  • 15 g ghimbir proaspat

pentru friptura:

  • 4 piept de pui (a 200 g)
  • 1 lingura ulei
  • 200 g pastai de mazare mange tout
  • 2 cepe verzi
  • 300 g germeni de fasole mung sau soia
  • 2 linguri menta tocata
  • 2 linguri coriandru tocat

 

Mod de preparare:

Se pasează cu mixerul toate ingredientele pentru sos. Se aşază carnea într-un castron şi se freacă cu 1/2 din cantitatea de sos picant, se toarnă ulei şi se lasă să se marineze la frigider cca 1 oră.

Se încinge cuptorul la 220 °C şi se coace friptura în tavă circa 20 de minute. Se taie bucăţele păstăile de mazăre mange-tout.

Se amestecă într-un castron cu ceapa tăiată fâşii, germenii de soia, menta, coriandrul şi restul de sos picant.

Se scoate carnea din cuptor şi se lasă să se odihnească câteva minute. Se taie apoi felii şi se serveste cu legume.

Piept de pui cu sos picant si mazare

Piept_de_pui_cu_sos_picant_si_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.