Piept de pui cu sos picant – Reteta Gustoasa
PrinteazaPiept de pui cu sos picant din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, boia iute, sare, piper si ulei.
- 2 piepti de pui cu os
- 2 cepe mici
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 cutie cu rosii tocate in bulion
- 2 linguri cu bulion
- 1 lingurita rasa cu boai iute
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi curăţă usturoiul. Pune pieptul de pui să fiarbă în apă rece cu un praf de sare.
Apa să fie doar cât să acopere carnea. Pune ceapa la înăbuşit în puţin ulei şi un praf de sare.
Când s-a înmuiat, adaugă bulionul şi boiaua şi lasă-le un minut pe foc împreună, amestecând. Stinge şi lasă deoparte.
Când puiul e aproape fiert, pune-l într-o cratiţă cu sosul de ceapă şi bulion şi un pic (o ceaşcă) din apa în care a fiert.
Amestecă si lasă la foc mic 5-10 minute. Adaugă acum roşiile în bulion, sare şi piper dacă e nevoie şi lasă să fiarbă încă zece minute.
Dacă ţi se pare prea puţin sau prea gros sosul, toarnă un pic de supă.
La final, pune usturoiul tăiat în fâşii şi ardeiul gras tocat în rondele subţiri.
Lasă zece minute să fiarbă, apoi potriveşte de sare şi piper şi stinge.
Ţine preparatul acoperit cinci minute înainte de a-l servi.
Piept de pui cu sos picant
Pofta buna!
Foarte buna ideea asta de pui cu sos picant, asta fac in wkd-ul asta