Piept de pui cu sos picant – Reteta Gustoasa

Printeaza

Piept de pui cu sos picant din: piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, boia iute, sare, piper si ulei.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_picant

  • 2 piepti de pui cu os
  • 2 cepe mici
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 cutie cu rosii tocate in bulion
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingurita rasa cu boai iute
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi curăţă usturoiul. Pune pieptul de pui să fiarbă în apă rece cu un praf de sare.

Apa să fie doar cât să acopere carnea. Pune ceapa la înăbuşit în puţin ulei şi un praf de sare.

Când s-a înmuiat, adaugă bulionul şi boiaua şi lasă-le un minut pe foc împreună, amestecând. Stinge şi lasă deoparte.

Când puiul e aproape fiert, pune-l într-o cratiţă cu sosul de ceapă şi bulion şi un pic (o ceaşcă) din apa în care a fiert.

Amestecă si lasă la foc mic 5-10 minute. Adaugă acum roşiile în bulion, sare şi piper dacă e nevoie şi lasă să fiarbă încă zece minute.

Dacă ţi se pare prea puţin sau prea gros sosul, toarnă un pic de supă.

La final, pune usturoiul tăiat în fâşii şi ardeiul gras tocat în rondele subţiri.

Lasă zece minute să fiarbă, apoi potriveşte de sare şi piper şi stinge.

Ţine preparatul acoperit cinci minute înainte de a-l servi.

 

Piept de pui cu sos picant

Piept_de_pui_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ideea asta de pui cu sos picant, asta fac in wkd-ul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.